Skip to main content

Wat is HSP?

De afkorting HSP staat voor "Highly Sensitive Person" oftewel hooggevoelige persoon. Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen, net zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen. Lees meer...De belofte van Burn-out

De belofte van Burn-out


Het boek De belofte van burn-out van Lusanne Hogeweg geeft je handvatten om je cirkel van uitputting te doorbreken en de balans te herstellen. Het helpt je ook om te ontdekken waar je blij van wordt en biedt een mooi stappenplan om je wensen te realiseren.

Dit boek is bijzonder geschikt voor hoogsensitieve personen. Je leert hoe je burn-out kunt omzetten in kracht en geluk, met vele praktijkvoorbeelden en tips.

Een spirituele visie op burn-out.
Het boek laat stap voor stap zien hoe je vanuit je ziele-missie kunt werken met meer energie, rust en balans.

In wezen is de belofte van burn-out: je potentieel aan mogelijkheden realiseren en vervullend werk vinden.


Follow Your Senses

Follow your senses – Alles wat jou nooit verteld is over hoogsensitiviteit - van Felix BrabanderDit HSP-boek is de krachtige spiegel die werkelijk laat zien wat hoogsensitiviteit voor jou betekent. Zowel in de diepte als in het leven van alledag geeft dit boek, vol praktische handvatten, tips en oefeningen, de inspiratie voor je persoonlijke en creatieve ontwikkeling. Een echte steun in het creeren van rust en een leidraad bij het jezelf manifesteren in deze wereld. Het is in spreektaal geschreven, met opzet niet wetenschappelijk, bij wijle behoorlijk confronterend, maar altijd vanuit een diep invoelend begrip voor de hooggevoelige mens. Geschreven door een auteur die zichzelf omschrijft als hoogsensitief tot in iedere vezel van zijn persoonlijkheid.

Citaten van mensen die door Felix Brabander zijn begeleid in het vinden van hun innerlijke rust en de weg naar zichzelf:
– ‘Felix is de eerste die mij werkelijk begrijpt.’
– ‘Als er iemand is die de vinger krijgt achter je verborgen blokkades dan is het Felix die overal doorheen kijkt.’

Belangrijkste advies van Felix voor hoogsensitieve mensen: zet jezelf op de eerste plaats. Dat kan je rustig doen, want door dat grote hart wat je hebt zal je nooit echt egoistisch zijn, ook al denk je dat van jezelf. Geef eens vaker aan jezelf wat je steeds maar weer opnieuw blijft geven aan anderen: aandacht, liefde en begrip.
Daarna kan je er weer met frisse moed zijn voor anderen èn vooral voor jezelf.

Tijdelijk vind je nu bij de 4e druk van dit boek een speciale aanbieding met flinke korting via zijn persoonlijke pagina https://www.onesessioncoaching.nl

nieuw artikel
Hooggevoeligheid en stress

Hooggevoeligheid en Stress - Nieuw boek van Susan Marletta HartIn Hooggevoeligheid en stress behandelt Susan Marletta Hart de oorzaken van chronische stress. Stress heeft ingrijpende lichamelijke gevolgen, zeker voor hooggevoelige mensen. Wetenschappelijk onderzoek toont een verband aan tussen chronische stress en lichamelijke klachten als fybromyalgie, chronische vermoeidheid, verstoring van de hormoonhuis- houding, bijnieruitputting en diabetes.

Susan Marletta Hart laat zien dat hoe we tegen stress aankijken en hoe we met ons leven omgaan, bepaalt hoeveel last we ondervinden van stress.We kunnen daarom kijken naar stress óf kijken naar levensvreugde. In dit boek onderzoekt Susan welke processen, gedachten en omgangsvormen ons spanning, en welke ons ontspanning en plezier kunnen brengen. Daarbij geeft ze ook yoga-oefeningen en meditaties om direct ver- lichting te brengen.

Verkrijgbaar vanaf 12 december 2017.

Masterclass Hooggevoeligheid & Stress door Susan Marletta Hart

In 2018 geeft Susan verschillende masterclasses over het onderwerp 'Hooggevoeligheid en Stress'.
Op haar persoonlijke pagina kun hierover meer lezen.

In 2010 verscheen haar boek en cd Aandachtig leven met Hooggevoeligheid, vol meditaties en oefeningen die hsp’s helpen hun ware kracht te vinden.

Ter ere van het 40.000ste verkochte exemplaar verscheen in de zomer van 2013 een geheel herziene uitgave van Leven met Hooggevoeligheid . Heb je belangstelling voor dit jubileumboek van Susan Marletta-Hart? Mail dan naar office@susanmarlettahart.nl

Susan Marletta-Hart biedt energie workshops en online coachingstrajecten op maat. Susan heeft 10 jaar ervaring met hooggevoeligheid en de begeleiding van hooggsensitieve personen.nieuw artikel
Hartsverhalen voor iedere HSP

Nieuw boek van Antoine van Staveren.

Na het succes van het boek ‘bewust-er-zijn met hooggevoeligheid’ komt na 3 jaar het tweede boek van Antoine van Staveren uit: ‘Hartsverhalen voor iedere HSP’, met inspirerende krachtkaarten.

Het boek verschijnt officieel op 1 september 2014 in de boekhandel.

De inhoud van het boek:

"Niet alleen kinderen kunnen ademloos luisteren naar een verhaal, ook volwassenen kunnen er helemaal in opgaan. Zeker als je een levendige verbeelding hebt. Een Hoog Sensitief Persoon (HSP) denkt vaak in beelden en daardoor kunnen verhalen voor hen een zeer positieve uitwerking hebben. De meerwaarde van verhalen is dat het effectiever in het geheugen aanwezig blijft, helemaal indien de verhalen direct verwijzen naar een huidige levenssituatie die naar inzichten vraagt. Dan kan er een ‘energetisch kwartje’ vallen. Dat geeft kracht en vrijheid.

Dit boek is geschreven voor hoog sensitieve personen waarbij de verhalen uit de praktijk van Antoine van Staveren in de afgelopen twaalf jaar hun effect ruimschoots hebben bewezen. Dergelijke verhalen, met belangrijke HSP-thema’s, kunnen je ‘aanraken’ waarbij je hart wordt geopend en inzichten ontstaan. Exact dat wat een belangrijk onderdeel is om gewenste veranderingen teweeg te brengen. Daarom worden de verhalen ‘hartsverhalen’ genoemd. De bijgevoegde ‘krachtkaarten’ geven de essentie van de verhalen weer, die je ondersteunen met een thema gedurende de periode dat je aandacht geeft aan het onderwerp dat bij je huidige situatie past. De vragen en opdrachten geven je het gevoel van een werkboek. Een werkboek voor jezelf, om in je ware kracht te komen staan."

Antoine van Staveren (1968) is auteur, trainer, therapeut en oprichter van Instituut EszenzZ en het EszenzZ Centre. Hij specialiseerde zich in hooggevoeligheid, fibromyalgie, eet-, angst-, dwang- en identiteitsproblemen. Het EszenzZ Centre is een gespecialiseerd gezondheidscentrum voor met name hooggevoelige personen waar diverse gespecialiseerde hulpverleners uit zowel de reguliere als de alternatieve gezondheidszorg werkzaam zijn. Instituut EszenzZ beschikt inmiddels over een internationaal netwerk met gecertificeerde HSP begeleiders.

Bestel (zonder je te hoeven registreren) het boek ‘Hartsverhalen voor iedere HSP’, met inspirerende krachtkaarten Uitgeverij Elikser
Het boek met twintig verhalen en twintig kaarten wordt vanaf 1 september uitgeleverd.
We hopen dat het boek een hartscadeau mag zijn. Voor jezelf, of voor een ander.
Veel inzichten en leesplezier toegewenst!

Antoine van Staveren Instituut EszenzZ Amsterdam

Jitske Kingma Uitgeverij Elikser Leeuwarden

Asterisa

Marisa Evelo, holistisch psycholoog, heeft speciaal voor HSP een online training ontwikkeld ‘Tools voor HSP: Bij jezelf zijn en blijven’. Ook schrijft zij geregeld artikelen over hooggevoeligheid. De artikelen vind je terug in haar blog. Lees meer...

Hoogsensitieve mensen met een succesvolle loopbaan

Hoogsensitieve mensen, ofwel hsp’s (highly sensitive person), doorleven hun ervaringen intenser dan gemiddeld. Invloeden van de omgeving komen bij hen sterker binnen. Hierdoor is hun emmertje eerder vol, en hebben ze een grotere kans opgebrand te raken. Lees meer...

Interview met Marion over hooggevoelig zijn.

Marion Arends is de vriendin van de oprichter van de site hooggevoelig.nl. Deze site bevat veel informatie voor hooggevoelige, maar ook niet hooggevoelige mensen. Marion Arends is zelf ook hooggevoelig , en tijdens haar werk als onderwijzer heeft zij vaak te maken met hooggevoelige kinderen. Om deze reden heeft zij ook affiniteit met deze kinderen. Ook werkt zij als kinderyogadocente waar zij erg veel plezier aan beleefd. Reden genoeg om Marion Arends voor de spirituele maand te interviewen. Lees hier het gehele interview met Marion op www.bangersisters.nl

Interview

Robin realiseert zich op een dag ineens hoe ontvankelijk hij is voor andermans emoties. Kort daarvoor had hij via www.hooggevoelig.nl kennisgemaakt met het fenomeen HSP (Highly sensitive person). Lees het interview met Robin: Leven met hooggevoeligheid (HSP) 05-02-08.

Laatst verschenen boeken en cd's

 
Stille gedachten - Jolien Korenhof
Een roman over een HSP geschreven. Sinds een paar jaar voelt Sydney regelmatig de emoties van anderen alsof het haar eigen emotie is. Echt anders voelt ze zich niet, tot er een tragisch ongeluk gebeurt en haar gave zich drastisch ontwikkelt. Lees meer over Stille Gedachten van Jolein Korenhof
Sylvia van Zoeren is bekend van het boek ‘De Zintuigenboom’ en de werkboeken voor sensitieve kinderen ‘Ik ben Oké!’ en ‘Power Pubers’. Tevens schreef zij het boek ‘Doe de Energy Switch’. Zij is initiatiefnemer van Platform Sensikids. Op dit platform vind je coaches die hooggevoelige kinderen in hun eigen praktijk cursussen aanbieden als steuntje in de rug. www.sensikids.nl
Nu is er een luisterboek met twee meditatie-cd’s gemaakt. In het luisterboek een cd met een korte meditatie voor papa en een cd voor mama. Het is een geweldig cadeau aan ouders van sensitieve kinderen!
Er hoort een leuk e-boek bij dat gratis kan worden gedownload. In het boek handige tips en leuke informatie over prikkelverwerking.
Alle boeken en het gratis e-boek van Sylvia vind je op de website www.vofdeliefde.nl
Ze zijn ook te bestellen via de boekhandel of internetwinkels.