Naam: Susan Marletta-Hart
Omgeving: Nederland (alleen workshops - zie agenda)
Website: www.susanmarlettahart.com
Contact: emailname = "susanmarlettahartoffice" emailserver = "gmail" document.write(""); document.write(emailname + "@" + emailserver + ".com"); document.write("");
Omschrijving: Susan is Schrijfster en geeft regelmatig workshops,
  via haar website kun je je aanmelden voor online therapie.

Van Opgave naar Gave

Foto van Susan Marletta Hart

Alles zien, alles horen; een kamer binnenkomen en niet alleen de meubels en de mensen, maar ook de onuitgesproken conflicten waarnemen; veel behoefte aan rust, aan tijd voor jezelf om na te denken en te dromen – het zijn zomaar wat kenmerken van hooggevoelige mensen.

Ongeveer 20 procent van de mensen is hoogsensitief. Een normale eigenschap met enige consequenties.

Zolang hooggevoeligen hun eigen gevoeligheid niet onderkennen, lijden ze vaak onnodig. We leven in een snelle wereld van gewin en succes. Daar voelt een langzame, bedachtzame hooggevoelige zich vaak overrompeld en onder druk gezet. Met als gevolg stress en verlies van levenskwaliteit. Toch hoeven hooggevoelige mensen geen slachtoffer van hun eigenschap te zijn. Zij kunnen leren de gevoeligheid aan te wenden om tot kracht te komen. Hooggevoeligheid lijkt aanvankelijk een hele opgave, maar is een gave. Om gelukkig en gezond te blijven, zullen hooggevoeligen een levensstijl moeten kiezen die bij hen past.

Susan Marletta-Hart  (1971) schreef in 2003 het boek Leven met Hooggevoeligheid, van opgave naar gave (Ten Have) dat onmiddelijk een bestseller werd en intussen als everseller in 17de druk is verschenen. Daarnaast schreef zij nog drie succesvolle boeken en enkele artikelen over het thema HOOGGEVOELIGHEID. Ze wordt gezien als een autoriteit op het gebied van sensitiviteit en bewustwording.

De natuur en haar transformatieprocessen zijn altijd een inspiratiebron voor mij geweest. In mijn leven waren er altijd begeleiders die mij de weg wezen en mij inspireerden om moedige keuzes te maken. Op mijn beurt wil ik jou moed maken om te luisteren naar je hart en naar je begeleiders.

Naast haar schrijfwerk geeft ze cursussen, lezingen, workshops en een online coachingstraject.  Susan beoefent al meer dan twintig jaar dans, yoga, qi gong en meditatie. Ze is moeder van twee kinderen en leeft en werkt in Zwitserland en Nederland.

 

Masterclass Hooggevoeligheid & Stress door Susan Marletta Hart.

 

Stress wordt door experts nu al dé ziekte van de 21ste eeuw genoemd. De Masterclass HSP & Stress is opgezet met hooggevoelige mensen in het achterhoofd, maar het onderwerp is voor vrijwel iedereen interessant.

Sociale machtsstructuren en trauma bepalen stress tot in hoge mate, waarop ons brein ermee aan de haal gaat. Hooggevoelige mensen zijn bijzonder gevoelig voor (chronische) stress. Waarom is dit? Is het alleen tijdsdruk of zit er meer achter? Hoe is stress een continue begeleider in ons leven geworden? Hoe komen we uit deze spiraal? De tijd is rijp voor een omwenteling.

De Masterclass HSP & Stress geeft concrete antwoorden én oefeningen om jouw negatieve spiraal te doorbreken en hiermee tevens een signaal af te geven aan je omgeving.

Aan het eind van deze Masterclass weet je:

de oorzaken van stress;
welke psychische en fysieke klachten hieraan gerelateerd zijn;
waarom hsp's meer last van stress hebben;

waarom stress verslavend is;

waarom chronische stress een neerwaartse spiraal is;
de link tussen stress en machteloosheid;
wat de relatie is tussen lust en stress.Aan het eind van de Masterclass heb je inzicht in:

wat jij nodig hebt om uit de vicieuze cirkel van uitputting en stress te komen;
wat je verder nog kunt doen om krachtig en zelfbewust te worden;
wat jij kunt doen in de omgang met machtspatronen in (werk-)relaties;
wat het parasympatische zenuwstelsel is;het chakra systeem en de relatie tot stress.

Beschikbare avonden

donderdag 11 januari 2018,
donderdag 22 februari 2018 of
donderdag 26 april 2018.

Hilversum, Gebouw De Koningin, op loopafstand van het treinstation

Bij deze Masterclass krijg je het nieuwste boek cadeau en is er aansluitend de mogelijkheid om jouw versie te laten signeren door Susan.

 

 

In 2010 verscheen haar boek en cd Aandachtig leven met Hooggevoeligheid, vol meditaties en oefeningen die hsp’s helpen hun ware kracht te vinden.

40.000 exemplaren!

Ter ere van het 40.000ste verkochte exemplaar is afgelopen zomer een geheel herziene uitgave van Leven met Hooggevoeligheid uitgegeven.

 

 

Hooggevoeligheidsdeskundige Susan Marletta-Hart biedt workshops en online coachingstrajecten op maat. Susan heeft 10 jaar ervaring met hooggevoeligheid en de begeleiding van hooggsensitieve personen.

 

 

 

Leven met hooggevoelige kinderen

Susan Marletta-Hartheeft in 2013 een nieuw boek uitgebracht, ditmaal over hooggevoelige kinderen.
1 op de 5 kinderen is hoogsensitief. Sinds het verschijnen van haar bestseller Leven met hooggevoeligheid krijgt Susan Marletta-Hart van lezers regelmatig de vraag hoe ze het beste kunnen omgaan met hoogsensitieve kinderen. Wat is kenmerkend voor hen, hoe begeleid je ze als het bijvoorbeeld op school te druk is, wat zijn de valkuilen voor deze kinderen en hun al dan niet hooggevoelige ouders? Susan Marletta-Hart laat zien hoe we een hooggevoelig kind kunnen herkennen. Daarvoor gebruikt ze recente inzichten(deel 1). Ook staat haar boek vol verhalen: wat het bijvoorbeeld betekent voor zo n kind om op kamp te gaan of waarom het zoveel last heeft van een kriebelend labeltje in een T-shirt (deel 2). Ten slotte geeft Susan Marletta-Hart 26 oefeningen en meditaties o.a. `Wees luid , `Visualiseer een schild en concrete tips voor ouders en andere opvoeders (deel 3).
Lees meer of bestel het boek hier

Susan Marletta-Hart biedt een nieuwe 6-daagse training voor artsen, psychologen, pedagogen, therapeuten en coaches.
Doel van de training is de specifieke problemen en specifieke behoeften van hooggevoelige mensen onder de aandacht te brengen en deze voorts in een zinvolle behandelcontext te plaatsen. Hoe herken je dat het bij de patiënt om hooggevoeligheid gaat en welke methoden bied je aan in je behandelroute?
Susan: “Mijn methode is gebaseerd op vele jaren praktijkervaring met duizenden hoogsensitieve mensen. Een diversiteit aan thema's komt aan bod, o.a. hooggevoeligheid & wetenschappelijk onderzoek, hooggevoeligheid en comorbiditeit, vroegkinderlijke ontwikkeling & trauma, Incasing©, energietherapie, de hooggevoelige therapeut, versterken van het eigen energieveld, hsp en medicatie en hooggevoelige kinderen.”
Lees hier meer over de nieuwe trainingen van Susan.

LEUVEN
21 & 22.6, 4 & 5.10, 29 & 30.11 2014
10.00 – 17.00 uur

AMSTERDAM
24 & 25.5, 20 & 21.9, 1 & 2. 11 2014
10.00 – 17.00 uur

Interesse? Aanmelden?

Training hooggevoeligen in mijn praktijk
www.susanmarlettahart.com