Skip to main content
Naam: Op Dreef "Leven, in plaats van overleven"
Omgeving: Groningen/Assen/Drachten; provincies Groningen, Drenthe, Friesland
Website: www.opdreefcoaching.nl
Contact:
Omschrijving: Mieke de Maaré is trainer en coach op het gebied van de integratie van hooggevoeligheid in leven en werk. Zij geeft ook regelmatig lezingen over dit onderwerp.Zij is betrokken, deskundig en zorgvuldig.

In 2000 las ik, tijdens een periode van burn-out, voor het eerst over hooggevoeligheid. Het gaf mij een gevoel van herkenning en geruststelling. Ik kon mijn gevoel van ‘anders’ zijn beter plaatsen en mijn burn-out beter begrijpen. Na mijn herstel besloot ik mijn leven een andere wending te geven en een opleiding te volgen in training en coaching. Aanvullend heb ik een opleiding gevolgd over de werking van chronische stress in het lichaam en de mogelijkheden om hier van te herstellen. Na een loopbaan als beleidsmedewerker bij gemeente en provincie heb ik sinds 2006 mijn eigen bedrijf, Op Dreef, met een specialisatie op het gebied van hooggevoeligheid. Hooggevoelige cliënten komen bij mij met vragen op het gebied van het (h)erkennen van en het omgaan met stress/overprikkeling, persoonlijke effectiviteit, loopbaan- en levensloopvragen. Naast individuele coaching organiseer ik regelmatig dagworkshops en een cursus “Energieker omgaan met je hoogsensitiviteit”.

Wat ik wil bereiken is dat mensen “lekker op dreef” zijn: dat ze weten waar ze naar toe willen, maar daar ook gezond en geïnspireerd bij blijven. Ik ken de valkuilen van het werken met hart en ziel en kan mensen op dit gebied aan het denken zetten. De “kunst van het schakelen” is hierbij een praktisch hulpmiddel, dat mijns inziens voor hooggevoelige mensen onontbeerlijk is. Hooggevoelige mensen lopen vaak een leven lang op hun tenen en proberen zich aan te passen aan wat de (werk)omgeving van ze verwacht. Dit betekent vaak dat ze langdurig in een te hoge versnelling verkeren, wat slecht is voor de motor: overspannenheid en burn-out liggen voor veel hooggevoelige mensen op de loer. Andere groepen hooggevoelige mensen gaan juist activiteiten vermijden uit angst overprikkeld te raken: zij blijven te lang hangen in een lage versnelling.
Regelmatig schakelen en soms bewust voor een bepaalde schakelstand kiezen zorgt voor een veel prettiger levensreis. Voor wie zich in het bovenstaande herkent is de workshop “de kunst van het schakelen” een aanrader!

Visie en werkwijze bij coaching

Naar mijn overtuiging weet ieder mens zelf het beste hoe hij zijn eigen leven kan besturen, vanuit innerlijke bronnen van kennis en kracht. Soms is ondersteuning nodig om die bronnen te leren ontdekken en gebruiken. Afhankelijk van de persoon en de coachingsvraag, kan ik verschillende ingangen kiezen: Wat voor een gevoelens en gedachten gaan er door je heen? Hoe is je dagelijkse gedrag en je omgang met anderen? Wat “vertelt” je lichaam je? En hoe is het met je inspiratie (weet je nog waar je het voor doet)? Dit betekent dat ik naast gespreksvormen ook vaak oefeningen aanleer op het gebied van adem, aarden, lichaamsbewustzijn, begrenzing en energiebeheer. Heel effectief is het werken met vormen van Voice Dialogue, waarbij mensen verschillende kanten van zichzelf leren ontdekken of beter leren kennen. Zodat zij ruimte kunnen creëren in patronen die hen “gevangen” houden, zoals bijvoorbeeld een “pusher” of een “pleaser”. Ook werk ik veel met geleide visualisaties, bijvoorbeeld met betrekking tot het “innerlijk kind”. Dit is een prachtig instrument, dat juist hooggevoelige mensen heel goed in kunnen zetten om het buitengewone vermogen zichzelf te helen aan te spreken.

Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. U kunt mij gerust bellen of mailen voor meer informatie. Als u kiest voor coaching bij Op Dreef zetten we daar samen de route voor uit. Het aantal coachingsgesprekken is afhankelijk van de vraag. Bij de start wordt daarvan een inschatting gemaakt. Voor enkelvoudige vragen kunnen 3-5 gesprekken voldoende zijn, bij meer complexe vragen ligt dat gemiddeld rond de 10.

x

Please add some content in Animated Sidebar block region. For more information please refer to this tutorial page:

Add content in animated sidebar