Naam: Via Lusanne
Omgeving: Halfweg (tussen Amsterdam en Haarlem)
Website: www.vialusanne.nl
Contact: emailname = "coaching" emailserver = "vialusanne" document.write(""); document.write(emailname + "@" + emailserver + ".nl"); document.write("");
Omschrijving: Via Lusanne - Werk vinden dat past bij je hooggevoeligheid.

Ik ben Lusanne Hogeweg, loopbaancoach en auteur van het boek De belofte van burn-out. Ik help je zicht te krijgen op jouw bijzondere kwaliteiten en bijdrage aan de wereld en werk te vinden waar je nieuwe energie van krijgt.

Ben je hoogsensitief en op zoek naar manieren om met jouw talenten iets te betekenen? Ik leer je te vertrouwen op je gevoel, je kwaliteiten in te zetten en werk te doen dat bij je past. Dat geeft energie, voldoening en zin aan je leven.

Mijn aanbod
 

Even voorstellen
Training Nooit meer burn-out. Je leert hoe je uit je cirkel van uitputting komt naar werken met meer energie, rust en balans. Je maakt een transformatie door in denken, voelen en doen zodat je sterker in werk staat.

Loopbaantraject Ontdek je talenten. In vijf gesprekken gaan we de diepte in. Je ontdekt de rode draad in je leven en werk, je kernkwaliteiten en het werk waar echt je hart ligt. Je weet welke kant je opgaat en hebt een doel om je op te richten. Je krijgt energie en zelfvertrouwen.

Workshop Manifesteer je missie. Deze individuele workshop van een dagdeel is een combinatie van loopbaangesprek, meditatie en collage maken. Je verbeeldt je verlangen, je visie en missie op papier. Dit mission board is een bron van inspiratie en helpt je om in verbinding te blijven met je doel.

Collageworkshop Verbeeld je verlangen in werk. In deze workshop maak je een vision board, je geeft weer waar je naartoe wilt in je werk of met je bedrijf.

Schilderworkshop Bevrijd je creatiekracht. Leer spelen met verf, verbind je handen met je hart en breng naar buiten wat in je leeft. Intuïtief schilderen verbindt je met je gevoel. Je wordt blij van.

Over mij

Ik werk sinds 2003 als loopbaancoach. Ik help je werken met meer energie, rust en balans. Ik heb het zelf ervaren: burn-out, mijn intuïtie en creativiteit inzetten, mijn weg in werk vinden en mijn missie in de wereld zetten. Ook heb ik leren omgaan met mijn hoogsensitiviteit en ik weet hoe je hier je kracht van maakt. Ik heb al vele mensen geholpen hun kwaliteiten en drijfveren te ontdekken zodat ze met meer zelfvertrouwen en energie werken.

Mijn kennis en kunde
​Ik studeerde rechten en werkte tien jaar bij de rijksoverheid op het vlak van Personeel & Organisatie. Mijn laatste baan was loopbaanadviseur bij justitie. Na mijn burn-out in 2002 deed ik de opleiding loopbaancoaching en trainingen in intuïtieve ontwikkeling, transformatie therapie en systemisch coachen. Ik was lid van de Foundation for Higher Learning (FHL) en heb daar praktische ervaring opgedaan met meditatie.

Mijn missie
Mijn missie is hoogsensitieve mensen helpen om werk te doen dat past bij hun kwaliteiten, zodat er meer menselijkheid komt in organisaties en in de wereld. Dit doe ik met coaching en workshops.

Ook wil ik bijdragen aan meer begrip voor burn-out gevoelige mensen. Hiervoor dient mijn boek De belofte van burn-out.

Ben je op zoek naar ander werk, weet je niet wat je wilt, wat je kwaliteiten zijn en welk werk bij jou past of heb je hulp nodig bij het vinden van vacatures en effectief solliciteren? Dan kan Via Lusanne je verder helpen.

 

Persoonlijke coaching en loopbaanbegeleiding

Via Lusanne biedt begeleiding bij loopbaanoriëntatie en bij solliciteren. Je krijgt helder wat jou drijft, wat je sterke punten zijn en welk werk je echt leuk vindt. Je krijgt hulp bij je sollicitaties zodat je effectiever wordt in het vinden van passend werk. Ook biedt Via Lusanne persoonlijke coaching die je helpt om te gaan met de verandering in je werk, zoals verlies van je baan door ziekte of ontslag. Via Lusanne helpt je om in de nieuwe situatie zin te vinden; je ziet in wat de verandering voor jou betekent en biedt aan kansen. Je gaat gemotiveerd weer verder. De begeleiding is zeer geschikt voor als je vast zit en even niet weet hoe je verder moet. Doel is je te leren door middel van bewust-zijn je leven en loopbaan actief vorm te geven.

Het begeleidingstraject

Op volle kracht naar passend werk is een traject dat je helpt helder te krijgen welk werk het meest recht doet aan jouw kwaliteiten en dat aansluit bij wat jou inspireert en drijft, kortom dat past bij wie jij bent. Ook helpt de begeleiding je om dat werk te vinden of te realiseren. Het traject bestaat uit drie modules, die samen een afgerond geheel vormen dat geschikt is voor herplaatsing, outplacement en reïntegratie. Het is ook mogelijk een losse module te volgen.

 • Module 1: Omgaan met verandering (persoonlijke coaching)
 • Module 2: Op zoek naar passend werk (loopbaanoriëntatie)
 • Module 3: Passend werk vinden (begeleiding bij solliciteren)

Wat kan de begeleiding je bieden

 • Inzicht in je kwaliteiten
 • Ontdekken welk werk voor jou het meest passend is
 • Hulp bij vinden van een nieuwe baan
 • Meer zelfvertrouwen
 • Beter omgaan met je (hoog)gevoeligheid
 • Innerlijke rust
 • Meer energie
 • Verder komen in je leven als je vast zit
 • Antwoord op zingevingsvragen

Wat biedt Via Lusanne

De begeleiding van Via Lusanne geeft helderheid, inzichten, de bekende 'kwartjes die vallen'. Daarnaast leveren de gesprekken vaak opluchting op, als een vicieuze cirkel of impasse wordt doorbroken. Je vindt weer een drive waardoor je in actie komt en verder kunt. Al met al maak je een proces door, van bewustwording en verandering; het gaat weer stromen in je leven!

Wie is Via Lusanne

Lusanne Hogeweg (1965) startte Via Lusanne in september 2003 vanuit de wens om als zelfstandige te werken en al het geleerde te integreren tot een eigen aanpak en over te dragen op anderen. Via Lusanne betekent de weg en de aanpak van Lusanne.

Ik heb zelf een lange weg bewandeld van in mijn hoofd leven en doen wat moet, naar werken en leven vanuit mijn gevoel, innerlijk weten en passie. Dat wat ik heb ervaren en geleerd, draag ik uit zodat jij er ook van kan leren. Met name het vinden van bezieling en inspiratie, ontspannen en genieten, vinden van ware kracht, doen wat ik graag wil en soms juist even niets willen, waren voor mij belangrijke ervaringen en lessen.