Elaine Aron

Door Admin, 5 april 2024

Elaine Aron, een Amerikaanse klinisch onderzoekspsycholoog en auteur, heeft uitgebreid geschreven over erfelijke temperamenten en interpersoonlijke relaties. Ze is vooral bekend vanwege haar werk over sensorische verwerkingssensitiviteit (SPS), ook wel bekend als het Hoogsensitieve Persoon (HSP)-kenmerk. Hier zijn enkele belangrijke feiten over haar:

  1. Pionier in HSP-onderzoek: Elaine Aron begon in 1991 met het onderzoeken van het aangeboren temperamentkenmerk van hoogsensitiviteit. Ze heeft baanbrekend werk verricht op het gebied van HSP en heeft het bewustzijn over dit kenmerk vergroot 1.
  2. Boeken en Onderzoek: Haar boek “The Highly Sensitive Person” (1996) heeft meer dan een miljoen exemplaren verkocht en heeft veel mensen geholpen om hun hoogsensitiviteit te begrijpen en te omarmen. Ze heeft ook geschreven over het opvoeden van hoogsensitieve kinderen en heeft bijgedragen aan het begrip van dit unieke temperament.
  3. Liefde en Relaties: Samen met haar man, Dr. Arthur Aron, is Elaine Aron een van de toonaangevende wetenschappers die de psychologie van liefde en nauwe relaties bestuderen. Ze hebben ook functionele magnetische resonantiebeeldvorming (fMRI) gebruikt om zowel sensitiviteit als liefde te onderzoeken.
  4. Comfort Zone: Elaine Aron heeft een nieuwsbrief genaamd “Comfort Zone”, waarin duizenden mensen zich hebben geabonneerd. Hier deelt ze informatie en advies voor HSP’s en iedereen die een hoogsensitief kind opvoedt.

Als je meer wilt weten over hoogsensitiviteit en Elaine Aron’s werk, kun je haar boeken lezen of haar website bezoeken. Ze heeft waardevolle inzichten gegeven aan degenen die zichzelf als hoogsensitief identificeren.

 

Reacties